AKP’lilerin silah rezaleti

AKP’li İl Genel Meclis Üyesi ve bir ilçe yöneticisi bir düğünde silahlarla havaya ateş açtılar.

soL (BURSA) Bursa'nın Harmancık İlçesi'nde yapılan bir düğüne katılan AKP'li ilçe yöneticileri yanlarında getirdikleri ruhsatlı silahlarla havaya ateş açınca vatandaşların korkulu anlar yaşamasına neden oldu.

Bursa'nın Harmancık İlçesi'nde düğünde katılan AKP İlçe Başkanı Ramazan Ay ile aynı partiden İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Ataş düğünlerde silah kullanılmaması yolundaki uyarılara rağmen bir düğünde ruhsatlı silahları ile havaya rastgele ateş açtı. Düğünde halay çekenleri izleyen kadın ve çocuklar silah seslerinden korkup kaçışırken, mermilerle kopan ağaç dalları düğüne katılanların üzerine düştü.
Devriye gezen jandarma ekibi silah sesleri üzerine, olaya müdahale etti. Haklarında ruhsatlı silahla 'yerleşim alanında ateş etmek' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlamasıyla Harmancık Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan Ramazan Ay ve Yılmaz Ataş, ifadelerinde düğünde coşup ateş etmenin gelenek olduğunu belirtirken savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Ay'ın evinde arama yapan jandarma ekipleri burada buldukları ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkı tabanca ve 16 fişeğe el koydu.

Düğün sahiplerine ve katılımcılara korku dolu anlar yaşatan AKP'liler, olayı televizyondan izleyen vatandaşlardan da büyük tepki aldı. Bazı vatandaşlar ise AKP yöneticilerinin kendilerini Kurtlar Vadi'sinde sandıklarını düşündüklerini ifade ederken, bu davranışlarla AKP'lileri özellikle gençlere kötü örnek olmakla suçladı.