AKP kriterleri: İnternet olmaz

soL (HABER MERKEZİ) AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne verdiği savunmada Yargıtay Başsavcısını'nın iddianamenin kanıtlarını internette aradığı iddia edildi. Savunmanın bir bölümünü iddianamenin hazırlanış biçimine ayıran AKP yönetimi böylelikle dava sürecinin başından itibaren sergilediği Yargıtay Başsavcısı'nın çalışma biçimini eleştirme geleneğini bozmamış oldu.

Yalçınkaya'nın iddianameyi gazete küpürleri ve ggogle arama motorundan elde edilen verilerin çıktılarıyla desteklediğini iddia eden AKP'liler böylelikle gizli alınmış ses kayıtları ve görüntülerle yürümekte olan "siyasi çekişmeler" sırasında internet arama motorlarını demode bulduklarını da göstermiş oldular.

Savunmada "Başsavcı, çok sayıda haber ve yorumu dava açma tarihine yakın bir zamanda anahtar kelime yazarak 'google' arama motorundan arama yapmak suretiyle elde etmiştir. Örneğin, iddianamenin 10, 14, 29, 74, 93, 95, 97, 100 nolu eklerinde yer alan bazı deliller bunlardan sadece birkaçıdır. Bu şekilde internetten elde edilen gazete haber ve yorumlarının 2 Şubat 2008 Cumartesi ve 3 Şubat 2008 Pazar günleri indirildiği görülmektedir. Bu durum Başsavcılığın partimiz hakkında dava açabilmek için hafta sonu tatilinde bile yoğun bir mesai yaptığını göstermektedir" bölümü özellikle dikkat çekti.

Şimdi Başsavcı'nın haftasonu mesaisi iddialarına karşı AKP'nin hukuka karşı Meclis'e "yaz mesaisi" uygulatmak istemesini gündeme getirip getirmeyeceği merak ediliyor.