AKP komisyonda kavga çıkardı, kavga sırasında 4+4+4'ü geçirdi!

AKP'li milletvekilleri, 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü komisyona 100 kişi geldi, salonu işgal etti, kürsünün önüne barikat kurdu, CHP'lileri sokmadı, büyük kavga çıktı. Sandalyeler kırılır, yumruklar havada uçuşurken, yüzsüz AKP'liler kürsüden düzenleme maddelerini hızlı hızlı okuyup jet hızıyla kabul etti!

Bugün TBMM'de akıl almaz bir olay yaşandı.

Büyük toplumsal tepki yaratan "4+4+4" düzenlemesinin görüşüleceği Milli Eğitim Komisyonu toplantısı için AKP'liler, 100 milletvekiliyle topluca erken geldiler ve tüm sandalyelere oturarak, muhalefet vekillerine oturacak yer bırakmadılar.

AKP'liler, CHP'lileri çıkarmamak için kürsünün önüne de barikat kurdular.

Muhalefet vekilleri gelince kavga çıktı. Yumrukların konuştuğu, bir sandalyenin kırıldığı kavgada bazı kadın vekiller ezilme tehlikesi geçirdi.

CHP'li vekiller, saldırının görülmesi için basının salonda kalmasına çabaladı. AKP'liler ise salondan çıkaramadıkları bazı basın mensuplarına ve kameralara saldırdı. CHP'li vekiller, "Kahrolsun faşizm" diye slogan attı.

Buraya kadarı, ayıp karşılanacak fakat şaşırılmayacak şeylerdi. Asıl akıl almaz olay ise, salonun bir tarafında bu kavga yaşanırken, diğer tarafında gerçekleşiyordu.

AKP'lilerin barikat kurarak kimseyi yaklaştırmadıkları kürsüde Komisyon Başkanı Nabi Avcı düzenlemedeki maddeleri hızlı hızlı okudu. Söz alınmadan maddeler art arda onaylandı. Günlerdir tartışmalar arasında 6 madde geçerken, kalan 20’den fazla madde 30 dakikada jet hızıyla kabul edildi.

Bu görülmemiş rezalet karşısında muhalefet vekilleri salonu terk etti. AKP'li vekiller ise birbirini kutladı!

Muharrem İnce: "Bu iş artık sokakta çözülür"
4+4+4 teklifinin kabul edilmesinden sonra 'CHP Grubu' olağanüstü toplanıyor.

Toplantı öncesi gazatecilere kısa bir açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bunun ikinci aşaması var. Bu iş artık sokakta çözülür. Teklif Genel Kurula gelecek" dedi.

(soL - Haber Merkezi)