AKP Diyarbakır eski İl Başkanı: Erdoğan'ın askeriyim...

“Dindar Kürtler BDP’ye oy veriyor” açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine istifa eden AKP Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan’dan beklenen açıklama geldi: “Erdoğan’ın askeriyim.”

Başbakan Erdoğan’ın sert eleştirilerine uğrayan ve görevinden ayrılmak zorunda kalan AKP Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, “Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın askeriyim, beni nerede görevlendirirse orada görev yapmaya hazırım” diye konuştu.

Dindar açıklamalarına düzeltme…
Dindarlar BDP’ye oy veriyor açıklamalarını da değiştiren Advan, bölgenin insanının dindar olduğunu bu yüzden bu dindar kesimden BDP’ye de oy verenler olduğunu ama mütedeyyin insanların daha çok AKP’ye oy verdiğini ifade etti.

Bu bölgede Zerdüşt yoktur…
Bölgede Zerdüşt olmadığını belirten Advan şöyle konuştu:

“Bizler mümin insanlarız, inancımızla ilgili hiç kimsenin tereddütü yoktur. Bu bölgede Zerdüşt yoktur, bu bölgede mümin insanlar vardır. Elbette ki terör örgütünün rüzgarına kapılmış bazı insanlar olacaktır. Bu yanlış yolda yaptıkları yolculuklar bizlerin haklı davada yaptığı yolculukları etkilemeyecektir."

AKP demokrat, ilerici, devrimci...
“AKP’nin demokrat, ilerici, devrimci ve demokrasiye hizmet eden çizgisini olabildiğince devam ettirmesini istiyorum” diye konuşan Advan, güvenlikçi yerine özgürlükçü politikaların kazanacağını söyledi.

Erdoğan’ın askeriyim
“Sayın başbakanımız sadece ülkenin değil aslında bölgenin çok önemli bir siyasi lideridir” diyen Advan, Erdoğan övgülerini şöyle sürdürdü:

“Sayın başbakanımızın bir anlık sıkıntısı beni yaşam boyunca üzer. Belki ifade ettiğim şeyler yanlış anlaşılmış olabilir. Ben yine genel merkezimin emrinde olacağım. Muhafazakar, mütedeyyin kitlenin davasının bayraktarlığını yapan AKP'dir, sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın askeriyim, beni nerede görevlendirirse orada görev yapmaya hazırım."

(soL - Haber Merkezi)