AKP’den krize psikolojik önlem

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, krizin kafalarda yaratıldığını söyleyerek, AKP’nin temel kriz önlemini ortaya koydu: “Bu bir psikolojiyi yönetme işidir.”

soL (HABER MERKEZİ) Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Erzincan İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada ekonomik krize değindi. Yıldırım, önce "biz bu krizin üstesinden geliriz" dedi, sonra da bunun bir psikolojiyi yönetme yöntemi olduğunu söyledi.

Yıldırım, krizle ilgili olarak "Sonuçta biz bu krizin üstesinden geliriz. Bu belirsizlik muhakkak sona erecek, işler tekrar rayına girecek. Bazıları (Türkiye krize karşı tedbirlerde geç kalıyor) diye laflar ediyor. Bunlar olacak. Siyaset yapmanın birçok yolu var. Ama iktidar sorumluluğunda siyaset yapmanın çok fazla lüksü yok. Her şeyi yerinde, zamanında, gerektiği kadar yapmanız gerekir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Yıldırım, krizde psikolojinin önemine dikkat çekerek "Kriz, krizi doğurur. Eğer siz kafanızda kriz yaratırsanız, kriz kaçınılmaz olur. Bu bir süreç yönetimi işidir. Bu bir psikolojiyi yönetme işidir. (Kriz gelecek ben şunu harcayacaktım artık harcamayayım, şunu alacaktım artık almayayım) demeye başlarsak, frene basarsak sistemin düzeni ve dengesi bozulur" ifadelerini kullandı.

Böylece Yıldırım, AKP'nin ekonomik krize karşı önlemlerinden birinin "psikolojiyi yönetme" olduğunu ortaya koydu. Gerçekten de kriz sürecinde AKP'den sürekli "Kriz yok, bizi teğet geçecek" açıklamaları yapılırken, yandaş medyada da bu yönde yoğun bir haberciliğe girişilmiş durumda.