AKP’den Economist’e yanıt

Başbakan Erdoğan hakkında bir eleştiri yazısı çıkan İngiliz Economist dergisine AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış bir yazı göndererek “güvenilirliğimizi sorgulayamazsınız” yanıtı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "Kaygı verici Tayyip Erdoğan" başlığı ile makale yayımlayan Ekonomist Dergisi editörüne gönderdiği açıklamada, "Batının müttefiki olan Türkiye'nin güvenilirliğini sorgulamaya hiç kimse cesaret edemez" dedi.

Egemen Bağış, Economist'te Erdoğan'ı eleştiren yazının gerçeklere tamamen aykırı olduğunu savundu. Türkiye'nin ABD'nin çok iyi dostu olduğunu vurgulayan Bağış, "Yarım asırdan fazla bir zamandır, Türkiye ve ABD müşterek değerler ve karşılıklı güvene dayalı gittikçe güçlenen bir ortaklıktan yararlanmaktadır" dedi.

Economist'in "Reformlar yavaşladı" eleştirisine de karşı çıkan Bağış, "AKP ekonomik kalkınma programlarıyla birlikte demokratik reformları devam ettirmeye kendini adamıştır" ifadesini kullandı.

Bağış, AKP'yi şöyle tanımladı: "Sayın Başbakan Erdoğan ve AK Parti, Turkiye'de insanların, AB reformlarına, küresel entegrasyona ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, refah ve mesuliyete olan inancını temsil etmektedir. AK Parti Türkiye tarihinin en yenilikçi, reformcu ve en liberal hükümetidir. AK Parti, bireysel özgürlüklerin herkes tarafından saygı gördüğü ve bütün yurttaşların gelişmiş demokrasiden yararlandığı Türkiye'nin modern yüzünü temsil etmektedir."

"İslamcı değiliz"
Egemen Bağış, derginin Erdoğan'la İlker Başbuğ arasındaki görüşmelere atıfla AKP'yi islamcı olarak nitelemesini eleştirerek "Son olarak, ancak bir o kadar önemli olan konu, AK Parti'yi İslamcı olarak etiketlendirmek asılsız bir sınıflandırmanın göstergesidir. AK Parti İslamcı değildir, siyasi spektrumun merkezinde, merkezci muhafazakar demokrat bir siyasi partidir. Yukarıda belirttiğim noktaların, yayınınızın tarafsızlığını korumak adına önemli olduğuna ve bahsi geçen makalenin düzeltilerek yayımlanması gerektiğine inanmaktayım" dedi.