AKP-CHP uzlaşması olmayacak

Anayasa değişikliğinde AKP ile CHP arasında uzlaşma konusu olan Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerin referanduma götürülmesi adımı atılmayacak.

AKP ile CHP arasında bir uzlaşma olması beklentisi, dün gece Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in “Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var. Şu anda birinci tur bitiyor ama ikinci tur için de ihtimal var” sözleriyle güçlenmişti.

Ancak bugün taraflardan gelen açıklamalarla uzlaşma olmayacağı ortaya çıktı. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, anayasa paketinde Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yla ilgili iki maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi konusunda hiçbir partiye teklif sunmadıklarını söyledi. Kılıç, kendilerine de böyle bir teklif gelmediğini belirterek, ''Haberler maksatlı, gündem yaratma amaçlıdır'' dedi.

Suat Kılıç, “Haberlerin kaynağı şayet CHP ise anayasa teklifini sulandırma girişimidir. 11 maddesi kabul edilmiş Anayasa değişiklik teklifini sulandırmaktan vazgeçsinler” diye konuştu.

Baykal: Önemsenecek bir adım yok
Kılıç’ın ardından CHP lideri Deniz Baykal, Ortada bir süreç var, işliyor. Bu sürece ilişkin önemsenecek bir adım yok. Bu 'haberler' sadece toplumun temennisini gösteriyor” dedi.

Ne kendilerinin bir görüşmesi olduğunu ne de kendilerine bir iyi niyet temennisi gösterilmesinin söz konusu olduğunu belirten Baykal, bu tür bir öneri bekleyip beklemedikleri yönündeki soruya, ''Hayır' karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı, ''Biz bu konudaki tavrımızı söyledik. Onlar da söyleyeceklerini söyledi. Bu süreç sürüyor. Ortada bu süreci değiştirecek bir şey yok'' dedi.

(soL - Haber Merkezi)