Akman'a evrakta sahtecilik davası!

RTÜK Başkanlığı bugün sona eren Zahid Akman hakkında Almanya'da evrakta sahtecilikten ceza davası açıldı.

Hakkında Deniz Feneri davasıyla ilgili birçok iddia bulunan Zahid Akman hakkında Frankfurt Eyalet Savcılığı tarafından evrakta sahtecilik suçlamasıyla dava açıldığı belirlendi.

CNN TÜRK Almanya Temsilcisi Erhan Merttürk'ün aktardığı bilgiye göre, 17 Haziran 2009'da açılan söz konusu davanın dosya numarası 6310/JS 223836/09.

Alman ceza hukukuna göre, evrakta sahtecilik suçunun para cezası veya 5 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Söz konusu işlem bir kamu yetkilisi tarafından yapılmışsa cezanın ağırlaştırılıyor, 1 yıldan 10 yıla kadar hapis verilebiliyor.

Araştırmacı Ali Gülen de CNN TÜRK yayınında yaptığı açıklamada, "Olacağı buydu. Bir belgenin bir kısmını yok edip sunarak yanıltıcı karar verdirmek suçtur. Türkiye'de de kovuşturma açılması gerekir. Suçun işlendiği yer aynı zamanda Türkiye. Savcılık harekete geçmeli. Bu yüz kızartıcı bir suçtur" dedi.

CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar da, RTÜK Başkanı'nın bugün başkanlığı sona erdikten sonra yaptığı ve basına "habercilik dersi" verdiği konuşmaya atıfta bulunarak, "Belgelerle yaptığımız haberler konusunda tereddütümüz yok" ifadesini kullandı.

soL - Haber Merkezi