Akman konuştukça batıyor

İstifa etmemekte kararlı olan RTÜK Başkanı'nın açıklamaları, kendi avukatı tarafından yalanlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Deniz Feneri davasıyla adı gündemde olan RTÜK Başkanı Zahid Akman, şimdi de Ankara'daki Armada Alışveriş Merkezi'ndeki hisseleri nedeniyle haber konusu. Akman, hakkındaki iddialar nedeniyle istifa etmeyeceğini açıklarken, bu alışveriş merkezindeki hisselerine de değinmiş, değerlerinin yüksek olmadığını söylemişti. Ancak, bu açıklaması, bizzat avukatı tarafından yalanlandı.

Deniz Feneri davasında adı geçen Zahid Akman, NTV televizyonuna Armada'daki hisselerine ilişkin bir açıklama yapmış ve "bakın tapuyu getirdim. Şimdi burada değer olarak görüyorsunuz, 41 milyar lira civarında bir rakam var. 7 milyon dolar deniyor. Bırakın onu, ben birkaç milyon dolara hemen devredebilirim" demişti.

Akman'ın bu sözleri üzerine, avukatı Ali Yıldız ve Armada Alışveriş Merkezi, ortak bir açıklama yaptı. Yıldız, müvekkilinin yanlış anlaşıldığını öne sürerken, Armada, hisselerine ödenen rakamı düzeltti.

Avukat Ali Yıldız, Akman'ın ortak olduğu Hayat Yapı Şirketi'nin Armada'nın yüzde 3,3'lük hissesi için 41 bin değil, 905 bin 597 YTL ödediğini açıklarken, Armada da bu miktarı doğruladı. Armada Alışveriş Merkezi Müdürü Yıldır Ertem'in, Zahid Akman'ın değil, kardeşi Turgut Akman'ın yatırımcı ortak olduğunu belirtmesi, yeni sorular doğurdu.