Akademisyenlerden öğrencilere destek

Sekiz akademisyen derneği ortak bir açıklama yaparak haftasonu İstanbul'da öğrencilere uygulanan şiddeti kınadılar.

8 üniversite öğretim üyeleri derneği, polisin şiddetle bastırdığı öğrencilerle dayanışma açıklaması yaptılar. Açıklamada "5 Aralık 2010 tarihinde Başbakan’ın rektörlerle yaptığı toplantı nedeni ile üniversite sorunlarına ilişkin görüş ve taleplerini iletmek için İstanbul’da toplanan bir grup üniversite öğrencisine polis tarafından orantısız güç uygulanmış, öğrenciler yerlerde sürüklenmiş, tekmelenip dövülmüşler ve yüzlerine yakın mesafeden biber gazı sıkılmıştır. Öğrencilerimize karşı girişilen bu insanlık dışı uygulamayı kınıyoruz" denildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Anayasamızda güvence altına alınan seyahat ve toplantı-yürüyüş yapma haklarına karşı olan bu uygulamanın sorumlularının acilen kamuoyuna açıklanmasını ve haklarında gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda idari ve adli tüm yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Demokrasi insanların sadece sandıkta oy kullandıkları ve sonrasında hiç bir şekilde tepki göstermedikleri bir sistem değildir. Bizler aşağıda imzası bulunan öğretim elemanları dernekleri öğrencilerimizin demokratik sınırlar içerisinde her türlü görüş ve itirazlarını ifade etmelerini destekliyoruz."

Açıklamada imzası olan dernekler şu şekilde:
· Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği
· Tüm Öğretim Elemanları Derneği
· Üniversite Konseyleri Derneği
· Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği
· Çukurova Öğretim Elemanları Derneği
· Ege Öğretim Elemanları Derneği
· Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği
· İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği