Ahmet Türk: Türkiye kaybeder

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, mahkemede sorgu krizinde DTP'li Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş'ın zorla mahkemeye götürülmesi kararı için, "Tamamen hukuksuz bir karar. Türkiye kaybeder" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, yaşanan ifade krizini CNN'e değerlendirerek "Tamamen hukuksuz bir karar. Bugüne kadar düşüncelerimizi özgürce ifade etmeye çalıştık. Bu nedenle Anayasa'nın 14. maddeye göre yorumlanması doğru değil. 14. maddeye göre, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü aleyhine işlenen suçlarla ilgili fiili bir durum varsa, bu konu gündeme gelir. Ancak parlamento düşüncelerini ifade eden vekilllere sahip çıkan bir duruşu ortaya koymamıştır" dedi.

Türk, "Yargıdan, hukuktan kaçma durumumuz yok. Gerçekten dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Verilemeyecek hesabımız yok. Kürt sorununun gündeme getirdiğimizden parlamento tarafından ötekileştiriliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zorla götürülerse diyeceğimiz birşey yok" diyen DTP'li Türk, "(Mahkemeye) Haksız olduğu için gitmedik. Eğer böyle birşey olursa (zorla götürülürsek) Türkiye kaybeder. Bizim kaybedecek birşeyimiz yok" açıklamasında bulundu.