Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda patlama: 25 asker yaşamını yitirdi

Afyonkarahisar’da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 25 asker yaşamını yitirdi.

Afyonkarahisar'da askeri kışlanın mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

TSK'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, dün saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerin hayatını kaybettiği duyuruldu.

TSK'nın açıklamasında patlamanın nedeni henüz açıklanmazken, basına yansıyan bilgilere göre, Ataköy’deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda erler, erbaşlar, astsubaylar ve subaylar 4-5 gündür mühimmat tasnifi yapıyordu. Ancak bu tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi. Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular kendilerini dışarıya attı. Çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu. Kışladaki durum ise sabah saatlerinde ortaya çıkarken, 25 askerin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

(soL - Haber Merkezi)