'Adnan Oktar Durdurulmalı!'

Fazıl Say davasında gelinen noktanın ardından "adnanhocasucisliyor" adlı blog "Bir grup ateist" imzalı bir açıklama yaparak "Adnan Oktar Durdurulmalı!" dedi.

Adnan Oktar hakkında dava açan ekibin içinde bulunan "Bir grup ateist" Fazıl Say'a verilen hapis cezası ve son sürece ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama şöyle:

Adnan Oktar Durdurulmalı!

Gündemi geçtiğimiz haftalarda meşgul eden en önemli meselelerden biri piyanist Fazıl Say'a verilen cezaydı. Konu üzerine çok şey söylendi. Ancak, ateistler olarak biz bu konuda fikrimizi dile getirme imkanı bulamadık. Konunun politik boyutlarından birine bu açıklama vasıtasıyla değinmek istiyoruz.

Fazıl Say'ı dava eden isim, bildiğiniz gibi Ali Emre Bukağılı'dır. Bukağılı, Adnan Oktar grubunun hukuk kolu olarak çalışmakta ve Richard Dawkins’in Tanrı Yanılgısı, Nedim Gürsel’in Allah’ın Kızları romanı, Burak Özdemir’in Peygamber Çocuklar ve Tanrı’nın Doğum Günü, Metis Yayınlarının İllallah Ajandasını da dava etmesiyle gündeme gelmişti.

Adnan Oktar ve grubunun duracağı, ateizmi sansürlemekten vazgeçeceği yok! Bu yüzden, bizim de aralarında bulunduğumuz Bir Grup Evrimci'nın de Adnan Oktar'ı dava etmiş olduğunu anımsatmak isteriz

Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve Yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmektedir.

Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta, ve sözkonusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmektedir.

Bu nedenle biz de Adnan Oktar'a kendi yöntemiyle cevap vermek istedik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adaletin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz.

Burada, Fazıl Say'ın mahkemeye konu olan tweet'lerini hatırlatıyoruz:
"Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? / Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir?", "nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?"

Bu vesileyle tekrar altını çizmek isteriz, ne Fazıl Say yalnızdır, ne de herhangi bir ateist!

29 Nisan 2013

Bir Grup Ateist

http://adnanhocasucisliyor.blogspot.com
[email protected]