ADD: Hedef gösteriliyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) gerçekleştirdiği “Atatürk ve Demokrasi Mitingi”nde, liberallerin ve AKP’nin “karşı devrim” sürecine önderlik ettiği ifadeleri öne çıkarken, derneğin Ergenekon davasıyla hedef gösterildiği söylendi.

soL(HABER MERKEZİ) ADD'nin Kadıköy iskele meydanında gerçekleştirdiği mitinge yaklaşık 4 bin kişi katılırken, İşçi Partisi, CUMOK, Halkın Kurtuluşu Partisi, Eğitim İş Sendikası, CHP ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) mitingde yerlerini aldı.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ADD Genel Başkanı eski Orgeneral Şener Eruygur'un dev pankartının da yer aldığı mitingde, ADD Genel Başkan yardımcısı Sina Akşin ve Birgül Ayman Güler'in yaptığı konuşmalar öne çıktı.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Sina Akşin konuşmasında "Şener Eruygur'a dil uzatanların sonunda mahcup olacaklar" sözlerine yer verirken, Eruygur'u tutuklatanların ve ADD'ye baskın düzenletenlerin karşı devrimci ve emperyalist olduklarını söyledi. Akşin, bugün yaşanan, Ergenekon Davası ile devam eden sürecin Atatürk devrimlerine sahip çıkanlar ve karşı devrimciler arasındaki yaşanan çatışma olduğunu ifade etti. Akşin, liberallerin bir ayrıntı olduğunu ve karşı devrimcilerle birlikte yer aldıklarını söylerken, Türkiye'nin İran olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Güler: "Operasyon ABD patentli"
Akşin'in ardından konuşmasını gerçekleştiren Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Birgül Ayman Güler ise bugün baskı ve yıldırma politikalarının tam göbeğinde yaşandıklarının altını çizerek, AKP'nin, partinin kapatılma davasına karşı bir misilleme operasyonu düzenlediğini söyledi. ADD'de gerçekleştirilen ve Ergenekon davasına ilişkin yapılan aramaların AKP'nin sindirme politikasının eseri olduğunu söyleyen Güler, Kemalizm'in terörizmle eş tutulmak istendiğini ifade etti. Bu politikaların Vaşington merkezli olduğuna dikkat çeken Güler, terörizm ifadesinin bugün ABD patentli olduğunu dile getirdi. Güler konuşmasının sonunda, Kemalist programla yollarına devam edeceklerini söylerken, mitinge katılan partilerden il ve ilçe teşkilatlarında harekete geçmelerini ifade etti.