'Adalet sen bizim her şeyimizsin'

Zonguldak ’ta, 14 yaşındaki S.B.’ye cinsel istismarda bulunan 4 sanık ilk duruşmada tahliye oldu. Tutuklu yakınlarının adliye önündeki “Adalet sen bizim her şeyimizsin” sloganları ise söyleyecek söz bırakmadı.

Zonguldak’ta 4 kişinin cinsel istismarına uğrayan 14 yaşındaki S.B.’nin davasında tutuklu yargılanan herkes tahliye oldu.

DHA’nın haberine göre, geçen temmuz ayında yaklaşık 1.5 yıldır kaldığı Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan ve bir süre sonra Zonguldak’ta şehir merkezinde polis tarafından bulunan S.B., başından geçenleri anlattı. S.B., yaklaşık 2 yıl önce henüz yurda yerleşmeden evlerinin üst katında oturan üvey amcası 28 yaşındaki S.S.’nin kendisine tecavüz ettiğini daha sonra tanıştığı 23 yaşındaki S.Ç., 19 yaşındaki T.K. ve 18 yaşındaki B.K.’nın da aynı şekilde kendisine tecavüz ettiklerini ifade etti.

Gözaltına alınıp tutuklanan 4 sanık hakkında, ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

Sanıklar, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde dün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, suçun vasfı ve niteliğini göz önüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

Duruşma salonuna alınmayan ve adliye önünde bekleyen sanık yakınları, tahliye kararı üzerine büyük sevinç yaşadı. Alkışlarla tempo tutan kalabalık, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’, ’Yaşasın adalet’ sloganları atarak tahliye kararını kutladı. Kalabalık, daha sonra polis tarafından adliye önünden uzaklaştırıldı.