Adalet Platformu CHP’nin kapatılmasını talep etti

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik CHP’nin kapatılması ve İş Bankası’ndaki hisselerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi için başvuruda bulundu.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na bir dilekçe vererek Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapatılması talebinde bulundu.

Dilekçede CHP’nin var olmayı hak etmediği, CHP’nin varlığının, hukuka, Anayasa’ya, yasalara, insanlığa, Müslümanlara ve diğer tüm siyasi değerlere karşı, fiili ve potansiyel bir tehdit olduğu iddia edilmekte.

CHP’nin Ergenekon, Balyoz gibi davaların avukatlığıyla suçlandığı dilekçede, CHP’nin Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’nun finansmanında kullanılan kaynağın finansmanında söz sahibi olmasından yola çıkılarak bu partinin devletin gizli ortağı olduğu iddia edilmekte.

“CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri Diyanet’e devredilsin”
Dilekçe’de ayrıca Kurtuluş Savaşı’na destek amacıyla Hindistan’dan gönderilen paralardan artan ve CHP’nin İş Bankası’ndaki hissesini oluşturan paranın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi istenmekte.

Harf devrimi, Şapka Kanunu gibi uygulamaları eleştirildiği dilekçede, CHP’nin 4+4+4 düzenlemesiyle başlatılan Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı derslerini iptal ettirmek istemesi Müslümanlara hakaret, halkı kin nefret düşmanlığa ve kaosa sevk etmesi olarak nitelenmekte.

Çevik ilginç eylemleriyle dikkat çekiyor
Bir yılda 70’e yakın kişi ve kurum hakkında davacı olduğu öğrenilen Çevik, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında şapka takmayarak Kılık Kıyafet ve Şapka Kanunu’na uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

İlginç eylemleriyle de dikkat çeken Çevik, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Poyrazköy'de bulunan mühimmat için "Silah değil boru bunlar" demesi üzerine Başbuğ'a soba borusu göndermiş ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini hazmedemeyeceğini söylemesi üzerine ise Baykal’a hazımsızlık ilacı göndermişti.

“Seçmeli din dersleri zorunlu olsun”
Çevik’in dikkat çeken bir diğer yanı ise 4+4+4’le hayata geçirilen dini içerikli derslerin zorunlu ders haline getirilmesini talep etmesi. Çevik, Adalet Platformu Başkanı, Kur’an-ı Anlama Platformu Başkanvekili ve Kurtuluş Kur’an’da Genel Koordinatörü sıfatlarıyla yaptığı bir açıklamada halkın yüzde 99’unun Müslüman olduğunu iddiasından yola çıkarak Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı derslerinin tüm Müslümanlara zorunlu, diğer din mensuplarına ise seçmeli olması gerektiğini savunmuştu.

(soL - Haber Merkezi)