Adalet İçin Hukukçular: Savaşa ortak olmayacağız!

AKP ve MHP’nin oylarıyla meclisten geçen savaş tezkeresine karşı bir açıklama yayınlayan Adalet İçin Hukukçular, “Savaşa ortak olmayacağız” dedi.

Bugün meclisten geçen Suriye’ye karşı savaş yetkisi veren tezkereye karşı Adalet İçin Hukukçular’dan açıklama geldi.

AKP hükümetinin ülkeyi savaşa sokmak için bir adım daha attığının belirtildiği açıklamada, 5 yurttaşın yaşamını yitirdiği olay aydınlanmadan Suriye hükümetinin suçlandığına dikkat çekildi.

Suriye topraklarını bombalayan AKP hükümetinin NATO’yu da acil toplantıya çağırdığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünse TBMM’ye sunulan savaş tezkeresi kabul edildi. Mecliste kapalı oturumda 129 ret oyuna karşılık AKP ve MHP’nin 320 oyu ile kabul edilen tezkere, hükümete TSK’yı yabancı ülkelere gönderme ve buralarda görevlendirme konusunda bir yıl süre ile izin veriyor.

Savaş çığırtkanlığı yaparak, çetelere silah ve parasal kaynak sağlayarak aylardır Anayasal suç işleyen AKP şimdi de ülkemizi emperyalizmin çıkarları doğrultusunda bir felakete sürükleyecek adımlar atmaktadır. Suç işlemeye devam etmektedir.

AKP artık istediği zaman Suriye'ye müdahale edebilir. Ancak bu oyun bozulabilir. Ülkemizin savaş karşıtı, ilerici, devrimci güçleri birlikte hareket ederek bu oyunu bozabilirler.

Adalet için Hukukçular, ülkemizin AKP hükümetince bir savaşa sürüklenmesini engellemek için tüm savaş karşıtı, ilerici, devrimci güçlerle birlikte hareket edecek ve AKP’nin işlediği suçların takipçisi olacaktır. Savaşa Hayır."

(soL - Haber Merkezi)