Adalet İçin Hukukçular: ‘3. Yargı paketinden faşist katiller çıktı’

AKP’nin “3. Yargı Paketi” düzenlemesiyle birlikte 7 TİP’linin ve Cevat Yurdakul’un katillerinin tahliye edilmesinin ardından bir açıklama yapan Adalet İçin Hukukçular, AKP’nin yargı paketinden faşist katillere tahliye çıktığını vurguladı.

“3. Yargı Paketi” düzenlemesinin hemen ardından ülkücü katillerin tahliye tahliye edilmesine Adalet İçin Hukukçular’dan tepki geldi.

“3. Yargı Paketi” ile birlikte kamuoyunda tutuklu milletvekillerinden, Oda TV, KCK gibi siyasi davalarda tutuklu yargılananlara kadar yaratılan tahliye beklentilerinin boşa çıktığının belirtildiği açıklamada, “1978'de Türkiye İşçi Partili yedi öğrenciyi vahşice katleden katillere, Cevat Yurdakul’un katiline tahliye kararı çıktı” denildi.

“AKP doğal müttefikleri faşist katilleri serbest bıraktı”
AKP’nin yargıyı kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırırken, toplumda da sürekli olarak “demokrasi ve özgürlük” beklentisi yarattığına ve bu sayede meşruiyet sağladığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“Bir yanda devrimciler, sendikacılar, aydınlar, öğrenciler, gazeteciler muhalif kimlikleri ve örgütlenmeleri sebebiyle tutuklanmaya devam ederken diğer yandan faşist katiller tahliye edilip, birer “kahraman” edasıyla karşılanıyor. AKP'li bakanlar, “solculara tanınan hakları ülkücülere de tanıyarak eşitliği sağladık” naraları atarken, eşitlik ve adalet anlayışlarını bir kez daha ortaya koyuyorlar.

AKP'nin 6352 sayılı yasada yer alan onlarca değişiklikle ne yapmak istediği tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. AKP muhalifleri için bölgesel terör mahkemeleri kurarken, doğal müttefiki faşist katillerin serbest bırakılmasını sağlamıştır.”

"Adaleti ileri ve devrimci birikimin mücadelesi sağlayacak"
“Bu iktidarın adaletten anladığı, düşünen, üreten ve mücadele eden insanları tutuklatarak yıllarca cezaevlerinde tutmak, ilericileri, devrimcileri katleden faşist katilleri ise yeni hizmetler için cezaevinden çıkarmaktır” denilen açıklamada, toplumun adalete özleminin her geçen gün arttığına işaret edilerek, ülkenin ilerici ve devrimci birikiminin mücadelesinin toplumsal adaleti sağlayacağı ifade edildi.

(soL - Haber Merkezi)