Adalet Bakanı'ndan 'savcı' açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınması diye bir şeyin olmadığını söyledi. Bakan Ergin, ‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ sorusuna da “Mümkün olursa elbette olacak” diye cevap verdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti genel merkezine girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hürriyet'in haberine göre, İstanbul merkezli yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların görevden alınması iddiaları ile ilgili olarak Ergin, “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün HSYK da açıkladı, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şu anda” dedi.

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"
‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ şeklindeki soruya da Bakan Ergin, şöyle cevap verdi: “Elbette olacak, mümkün olursa. Bizim şu anda Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hüseyin Çelik Bey ile beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim, onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da Cumhurbaşkanı ile erkler başkanlarıyla yemek olacak. Her yıl yapılan mutat yasama, yürütme ve yargı erkleri başkanlarının katıldığı. Bugünkü tanıtım medya toplantım ve yarınki Çankaya Köşkü’ndeki yemekten sonra mümkün olursa seçim bölgeme döneceğim.”