"Açtıktan sonra frene basılmaz"

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kürt açılımı ile ilgili konuşarak "frene basılmaması"nı önerdi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 'Kürt açılımı'na dair konuşarak "Açacaksın sonra frene basacaksın, ilerleyeceksin sonra mola vereceksin, böyle bir devlet adamı, böyle bir devlet yönetimi olur mu?" dedi.

Şener, partisinin Bağcılar ve Bahçelievler ilçe merkezlerinin açılışında 'Kürt açılımı' ile ilgili konuştu. Türkiye'de son dönemde en çok konuşulan konunun "Açılım" olduğunu kaydeden Şener, "Açacaksın sonra frene basacaksın, ilerleyeceksin sonra mola vereceksin, böyle bir devlet adamı, böyle bir devlet yönetimi olur mu? Devlet adamının ileriyi görme kapasitesi yoksa bunların iş başında kalma hakları da yoktur. Biz de diyoruz ki bu ülke deneme tahtası değildir, bu ülke yazboz tahtası değildir. Bir adım ileri iki adım geri atmakla bu ülke yönetilmez" ifadelerini kullandı.

Şener, Türkiye'de kimse açılımın ayrıntılarını bilmezken, yabancı gazetelerin "Başbakan, hükümet ve bürokratların bazı yabancı devlet adamlarıyla bu açılım meselesini bir yılı aşkın süreden beri gizli görüşerek sürdürdüğünü" yazdığını söyledi.
(soL - Haber Merkezi)