ABD'nin Türkiye mesaisi devam ediyor

ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Tina Kaidanow’un ardından Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar William Burns da yarın Ankara’da yetkililerle görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak getirilen Balkanlar uzmanı Tina Kaidanow’un bugün Ankara’da görüşmeler yaptı.

Bryza gibi Karabağ ilişkileri ile ilgili de görevli olan Minsk Grubu Eş Başkanlığını da üstlenen Kaidanow, “tanışma” ziyareti sırasında Türk-Ermeni mutabakatı ve Karabağ sorununun yanısıra, Türk-Yunan ilişkileri ile Kıbrıs gibi konuları da ele aldı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Müsteşar Vekili Ünal Çeviköz ile görüşecek William Burns’un da Türkiye ziyaretinin Avrupa gezisinin bir parçası olduğu belirtiliyor. ABD Büyükelçiliği kaynakları Burns’un, Ankara’yı, “Türk muhatapları ile bir dizi ikili konuyu görüşmek üzere ziyaret edeceği”ni duyurdu.

"Özel amacımız yok"
Ziyaretin, “düzenli temaslar” çerçevesinde gerçekleşeceğini ve özel bir amacının bulunmadığını söyleyen yetkililer Burns'un ziyaretinin Dışişleri Bakanlığı’ndaki yeni ekibi ile tanışma amacını taşıdığını belirtiyorlar.

Türkiye ve ABD’yi ingilendiren ağırlıklı ikili ve bölgesel konuları görüşmesi beklenen William Burns’un, bu çerçevede Ankara'da bu hafta yoğun bir biçimde tartışılan Türk-Ermeni mutabakatını da ele alacağı belirtiliyor.
(soL- Haber Merkezi)