ABD’li senatörlerden şüpheli Türkiye ziyareti

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin son başkan adayı John McCain’in de aralarında bulunduğu 5 senatör, Bağdat, Erbil ve Kandahar’ın ardından Türkiye’yi ziyaret ettiler.

Aralarında 2008 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan John McCain’in de bulunduğu 5 ABD’li senatör, Türkiye’yi ziyaret etti. Heyet, 20 Kasım’da Lizbon’da yapılacak NATO zirvesi öncesinde birtakım temaslarda bulunuyor.

Heyetin ilk durağı Bağdat’tı. Buradan Erbil’e geçen heyet, Barzani ile görüştü. Ardından da Afganistan’a gitti. Heyet, Kandahar’dan İstanbul’a geldi.

Vatan’dan Burak Kara’nın haberine göre ABD Büyükelçiliği, “Böyle bir ziyaretten haberimiz yok, resmi ziyaret olsaydı haberimiz olurdu, özel bir ziyaret olabilir” dedi. Ancak McCain’in halı satın aldığı Kapalıçarşı esnafı Hakan Evin, senatörlere İstanbul Başkonsolosluğu’ndan iki diplomatın eşlik ettiğini söyledi.

5 kişilik heyette, Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde yer alan 2 senatörün bulunması dikkat çekti. Vatan’daki haberde, ziyaretin füze kalkanıyla ilgili olduğu iddiası yer aldı.

(soL - Haber Merkezi)