ABD istihbarat verdiğinden emin

Aktütün saldırısı sonrası en çok tartışılan konu ABD'nin Türkiye'ye istihbarat verip vermediği oldu. Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da temaslarda bulunan ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric F. Green de, iki ülke arasında istihbarat sorunu olmadığını tekrarladı.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric F. Green, Aktütün sınır karakolu baskınında herhangi bir istihbarat sorununun olmadığını söyledi.

Anadolu İş Kadınları Derneği (AİKAD) ile ABD Başkonsolosluğu'nun ortaklaşa düzenlediği ''Anadolu Sultanları Projesi'' için Adıyaman'da bulunan Green, gazetecilerin, Hakkari ve Diyarbakır'da yaşananların ardından Adıyaman'da yaya ve korumasız gezmekten korkup korkmadığı sorusuna, "terörün olmadığı bir bölgede rahatlıkla gezebilirim. Benim buraya gelmem ve yaya olarak gezmem de bir mesajdır" yanıtını verdi.

Eric F. Green, ABD ve Türkiye'nin her zaman ortak çalışacağını söyleyerek, ''PKK her zaman Türkiye ve Irak'ın düşmanı olmuştur. Türkiye ile birlikte hareket ederek bu sorunu kısa zamanda çözeceğiz. Hakkari ve Diyarbakır'da yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür. Hakkari'de yaşanan olayda herhangi bir istihbarat sorunu yoktur. Türkiye her zaman istihbaratlardan memnundur" dedi.

ABD'nin Adana Başkonsolosu iki ülke arasındaki yatırım ve ticareti yükseltmek istediklerini belirterek, "ekonomik, sosyal ve kültürel konularda fikir alışverişinde bulunmak için bölgeye ait illeri ziyaret ediyorum. ABD işadamlarının gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Green'in, sivil toplum örgütlerinin, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileriyle de görüşmeler yapacağı öğrenildi.