"ABD ile ortaklığımız bitmez"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerinde seçim sonuçlarının Türkiye ile ABD’nin güçlü stratejik ortaklığını etkilemeyeceğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Bağış, ABD ziyaretinin son gününde New York'ta Beşiktaş USA derneği tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer balosunda ABD'deki seçim sonuçlarının Türkiye üzerindeki etkilerinin ne olabileceği sorularını yanıtladı. Bağış, "Kim seçilirse seçilsin bizim için fark etmez, Türkiye ile ABD'nin güçlü stratejik ortaklığı devam eder" dedi.

Demokratların Denver şehrindeki kongresine de katılan Bağış kongrede görüştüğü demokratlara Türkiye'nin bölgedeki önemini anlattığı bilgisini de aktardı. Bağış, "Biz kazananlarla da kaybedenlerle de ilişkilerimizi yine en iyi şekilde devam ettireceğiz" dedi. Başkanlık yarışını kimin kazanacağına dair de tahmin yürüten Bağış, "McCain veya Obama kazanır diyemem ancak kim kazanırsa kazansın çok az bir farkla başkanlık yarışını önde bitirecek" dedi.