Abant Platformu: Türkiye yönünü AB'ye çevirsin

33. Abant Platformu sonuç bildirgesini açıkladı. Dış politika eleştirilerinin dikkat çektiği bildirgede, "Türkiye yönünü Avrupa Birliği'ne çevirmelidir" denildi.

20 -22 Haziran 2014 tarihlerinde Düzce Akçakoca'da "Türkiye'nin yönü" başlığıyla toplantılarını gerçekleştiren Abant Platformu, sonuç bildirgesini açıkladı. Cemaate yakınlığıyla bilinen 33. Abant Platformu toplantısında dış politika eleştirileri ve AB övgüleri dikkat çekti.

Türkiye'nin yönünü Avrupa Birliği'ne çevirmesi gerektiği ifade edilen bildirgede, "Ortadoğu bir dönüşüm sürecine girmişken Türk dış politikasının parametrelerinin tekrar gözden geçirilmesinin vakti gelmiştir. Yeni ve sağlam analizler üzerine kurulu bir dış politika tasavvuruna ihtiyaç vardır" denildi.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin işletilmesi gerektiği de ifade edilen bildirgede, "Demokrasinin tüm farklı grupların haklarını koruyan bir rejim olduğu unutulmadan çoğunlukçu söylem ve pratikler yerine herkesin eşit vatandaş haklarından uygulamada yararlanabildiği çoğulcu anlayışın benimsenmesi toplumsal barısın garantisi olacaktır" ifadeleri yer aldı.