AB Türkiye ile müzakere başlığı açıyor

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn Türkiye ile devam eden üyelik müzakerelerinde üç yeni başlığın açılacağını ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn Almanya'da yayınlanan Die Welt Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Rehn, Türkiye ile devam eden müzakerelerde 3 yeni başlığın açılacağını ifade etti ve bu başlıklardan ikisinin Haziran ayına kadar açılacağını söyledi. Haziran ayında açılacak başlıklardan ikisinin vergi ve sosyal politika konularında olacağını söyleyen Rehn, üçüncü müzakere başlığının ise enerji olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz sevkiyatında önemli bir transit ülke olduğunu kaydeden Rehn, "Üyelik müzakereleri ile Türkiye ve AB arasında enerji konusundaki işbirliği daha da genişleyecektir" dedi.

Rehn, Türkiye ile müzakere sürecinin toplam 35 başlıktan oluştuğunu ve 2005 yılından bu yana 10 başlığın açıldığını da hatırlattı.

Türkiye'nin reformlara hızlı ve kararlı bir şekilde devam etmesini talep eden Rehn, "İfade özgürlüğünün herkes için geçerli olmasını, ayrıca kadın, azınlık ve sendikların haklarının daha iyi korunmasını talep ediyoruz" dedi.