AA'ya göre çalışanlara zam yapılmasını TGS engelliyor

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, çalışanlarına toplu iş sözleşmesi ile sosyal haklarını vermek ve zam yapmak istediklerini belirterek ancak bu durumun Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından engellediğini iddia etti.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Anadolu Ajansı'nın emekçileriyle, çalışanlarıyla, işçileriyle toplu iş sözleşmesi yapmak istediğini belirterek bu durumun TGS tarafından engellendiğini belirtti.

Öztürk, İletişim Platformu Derneği tarafından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen programda, ''Anadolu Ajansı ve Yeni Nesil Gazetecilik'' konulu bir konferans verdi.

TGS mahkemeye başvurduğu için zam yapamıyoruz
Öztürk açıklamalarının devamında şöyle dedi: ''Bu sendikaya üye olanlar istifa ettiler ve yeni bir sendika kuruldu: Medya-İş Sendikası. Bana göre sendika tarihinde ve basın sektöründe ilk defa yaşanan bir olaydan bahsedeceğim size. Anadolu Ajansı'nda Medya-İş Sendikası'nın üye sayısı 553, TGS'nin üye sayısı 17. Çoğunluk kimse biz muhatap olarak toplu iş sözleşmesini ve görüşmelerini onlarla yaparız. Şu anda bir işveren pozisyonundayım ben. Anadolu Ajansı'nın emekçileriyle, çalışanlarıyla, işçileriyle toplu iş sözleşmesi yapmak istiyorum. Ama buna bir sendika engel oluyor. TGS, mahkemeye başvurduğu için, ajansımızda zam yapamıyoruz. Çok tersine bir durum. Hep işverenler kaçarlar, zam yapmak istemezler, toplu iş sözleşmesi yapmak istemezler. Sendikalar bunu bastırır. Burada da tam tersi, Anadolu Ajansı çalışanlarına toplu iş sözleşmesi ile sosyal haklarını vermek istiyoruz, zam yapmak istiyoruz. Bunu engelleyen TGS var. Son derece çarpık bir şey, son derece mantıksız bir durum. Bütün arkadaşlarımız bundan dolayı mağdur oldular. Bunu çözemiyoruz mahkeme sürecinde olduğu için. Sendikanın bundan vazgeçmesi gerekiyor, mahkemeden geri çekilmesi gerekiyor. Çünkü bir karşılığı yok.''