AA'dan Gezi Parkı haberi: 'Polis eylemcilere çiçek dağıttı!'

Günlerdir polis saldırısı sonucu yaralanan yüzlerce yurttaşla ilgili haber yapmayan AA bugün polisin eylemcilere 'çiçek dağıttığını' haberleştirdi.

Gezi Parkı'nın yıkılmasına karşı çıkmak için başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan eylemlerde polisin aralıksız süren saldırısı nedeniyle yüzlerce yurttaş yaralandı.

Eylemlere katılan bir çok kişi polisin hedef alarak ve kısa mesafeden ateş etmesi nedeniyle biber gazı kapsullerinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alındı. Çok sayıda eylemci kapsüllerin göz çevresine isabet etmesi nedeniyle görme yetisini kaybetti. Yaralıların tedavi edilmesi için kurulan revirler polis tarafından saldırıya uğrayarak dağıtıldı.

Dün ise Antakya'nın Armutlu Mahallesi'nde 22 yaşındaki Abdullah Cömert polis tarafından katledildi. İddialara göre polis Abdullah'ı alnından vurdu.

Günlerdir bir çok medya kuruluşu gibi hiçbir haber yapmayan AA ise bugün polisin eylemcilere 'çiçek dağıtmasını' haberleştirdi.

Polisin ve eylemcilerin birbirine karşılıklı çiçek verdiğinden bahsedilen haberde, polisin hemen hemen aynı saatlerde Antakya'da Abdullah'ın cenazesi için toplanan kitleye saldırdığından ise bahsedilmiyor.

(soL-Haber Merkezi)