40 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Haziran ayında 10 bin, Ağustos'ta ise 30 bin olmak üzere, kamuya toplam 40 bin kadrolu öğretmen atanacağını açıkladı.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bütçe Kanunu kapsamında MEB'in kullanacağı 21 bin öğretmen kadrosu bulunduğunu, 19 bin yeni öğretmen kadrosu için de TBMM'ye kanun tasarısı sunacaklarını söyledi. Ayrıca Bakan, bu yıl kamuda 5 bin özürlünün istihdam edileceğini ve bu istihdamın bininin öğretmen olacağını belirtti.

Nimet Çubukçu, "Yeni öğretmenlerin 10 binini haziran ayında, 30 binini de Ağustos ayında atamayı planlıyoruz. Böylece bu yıl içinde atadığımız öğretmen sayısı 65 bine ulaşacak" dedi. Öğretmenlerin mecburi hizmet süresinin 7 yıla çıkarılması yönünde bir çalışma olduğunu da belirten Çubukçu, eğitim alanında kararları öğrencilere danışarak aldıklarını da ifade etti.

"Eğitimin öznesi öğrenciler"
Bakan Çubukçu yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitimin öznesi durumunda olduğuna da dikkat çekerken, eğitim alanında bazı kararları anketler yaparak öğrencilere danışıp aldıklarını kaydetti. Bakan, bu anketlere örnek olarak, sınavların başlama saatlerine ilişkin anket ile kıyafet konusundaki anketi gösterdi. Bu iki ankete toplam 400 binin üzerinde öğrencinin katıldığını belirten Çubukçu, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini, bundan sonra da bazı kararları öğrencilere danışarak alacaklarını ifade etti. Bugüne kadar, öğrenci ve velilere rağmen eğitimin paralı hale getirilmesi yönünde birçok karara imza atan MEB'in, hangi konularda öğrencilere danışacağı merak ediliyor.

Öte yandan, yakın dönemde düzenlenecek eğitim şurasında yeni bir uygulamaya gidileceğini söyleyen Çubukçu, şurada veli ve öğrencileri ayrı ayrı tartıştırmayı planladıklarını belirtti.

(soL-Haber Merkezi)