“40 bin Ermeniyi geri göndeririz”

Başbakan Erdoğan, Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili soruları yanıtlarken, Türkiye’de 40 bin kaçak Ermeni olduğunu söyleyerek, “Gerekirse bunları geri göndeririz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Gdansk Üniversitesi'nde katıldığı konferansta soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değindi. Erdoğan, Türkiye'de bulunan 40 bin kaçak Ermeni'yi gerekirse geri yollayacaklarını söyledi.

Erdoğan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin her şeyden bağımsız olmadığını belirterek, Ermenistan'la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununu örnek verdi. Erdoğan, "Ermenistan'dan istediğimiz Dağlık Karabağ'dan çekilmesi. Ermenistan işgalci olduğunu kabul ediyor. O zaman çekil" dedi.

Türkiye Ermenistan sınırının işgal nedeniyle kapandığını belirten Erdoğan, "Yani birisi sebep birisi sonuçtur. Benim ülkemde 40 bin kaçak Ermeni var. Niye bizim ülkemize girdiler. Çünkü Ermenistan'da durum vahim. Gerekirse geri de göndeririz. Ama böyle bir şeyi doğru bulmuyoruz" dedi.

Ermenistan'la ilişkilerin normalleştirilmesine dair Türkiye'nin uzlaşması üzerine Azerbaycan tepki göstermiş, Başbakan Erdoğan da Azerbaycan'a giderek bu ülkeyle ilişkileri düzeltmeye çalışmıştı.