3H tepkilerden çekindi, başka yere gitti

3H Hareketi adlı grup, daha önce açıkladıkları yerde tepkilerden korkarak başka bir yerde toplandılar ve TEKEL işçilerini protesto ettiler.

TEKEL işçilerini protesto edeceklerini duyurdukları Cuma günü gündeme gelen 3H Hareketi adlı grup, protesto eylemlerini duyurdukları yer olan eski TEKEL Fabrikası önünde değil, Taksim’de AKM’nin önünde gerçekleştirdiler.

Eski TEKEL Fabrikası’nın önünde Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve İşten Atmalar Yasaklansın Platformu aynı saatlerde TEKEL işçilerine destek eylemleri düzenlediler.

AKM önünde buluşan 3H Hareketi ise, burada yaptığı basın açıklamasında TEKEL'in özelleştirilmesiyle devletçi ekonomi anlayışının iflas ettiğini savunarak “Bu konuda geçmiş tüm hükümetler suçludur. Sırf oy alabilmek uğruna bu işçilere normalin çok üstünde maaş ve haklar verilmiştir” dedi.

Türkiye'de verilen ücretlerle geçinebilmenin zor olduğu söylenen açıklamada, "Bunun tek sorumlusu bugüne kadar uygulanan devletçi ekonomi politikalarıdır. TEKEL işçilerinin mağduriyetlerini gidermeye yönelik teklifler gayet iyi ve yerindedir. Ortalama 40-50 bin TL'lik tazminatları banka hesaplarına yatmış ve kendilerine yeni bir iş teklif edilmiştir. Sendikal hakları aynen korunacaktır. Bu şartlar altında mağduriyetten söz edenleri kınıyoruz" denildi.

(soL - Haber Merkezi)