29 Ekim yürüyüşünde polis müdahalesine rağmen Anıtkabir’e ulaşıldı

Ankara’da AKP talimatıyla engellenmek istenen "29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü” polisin saldırılarına rağmen Anıtkabir’e ulaştı.

"29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü” polisin biber gazlı ve tazyikli su ile müdahalesine karşın Anıtkabir’e ulaştı.

İki koldan yürüyüş
İlk Meclis önünde toplanan, ancak polisin kurduğu barikatlar dolayısıyla uzun süre Anıtkabir’e yapılacak olan yürüyüşe başlayamayan kitle, polis müdahalesine rağmen barikatı aşarak Anıtkabir’e ulaştı.

Cumhuriyet Bulvarı'ndan ve Necatibey Caddesi üzerinden yapılan yürüyüşlerle Anıtkabir'e ulaşan kitle, ziyaret için bekleyişe geçti.

Bakan Şahin biber gazlarını havadan seyretti
Ankara’da kurulan barikatlar ve sıkılan biber gazlarını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tarafından dakika dakika takip edildi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre yasak kararı alan Bakan Şahin, Sikorsky tipi helikopterle Anıtkabir çevresinde yapılan yürüyüşü ve polis müdahalesini havadan "denetledi"…


Fotoğraf: Hürriyet (kolaj)

Kılıçdaroğlu’ndan tepki
Miting sırasında biber gazlı müdahaleden nasibini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ulus Meydanı'nda yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada “O insanların ellerinde sadece Türk bayrağı vardı. Devletin polisi vardı, biber gazı vardı... Yahu savaşa mı gidiyorsunuz? Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak kadar doğal ne olabilir. Dedelerimiz kanla gözyaşıyla bu Cumhuriyeti kurdu” dedi.

(soL - Haber Merkezi)