'18 milyon fazla oy pusulası' iddiasına yanıt

YSK Başkanı Sadi Güven '18 milyon fazla oy pusulası basıldığı' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada YSK tarafından toplam 75 milyon 708 bin 180 oy pusulası bastırıldığını ve bunların dağılımının belli olduğunu belirterek "Ortada gezen, denetlenemeyen oy pusulası yoktur" dedi.

YSK Başkanı, oy pusulalarının ve zarflarının YSK'nın görev ve yetkilerini belirleyen kanuna göre basıldığının altını çizdi. Kanunda oy pusulalarının 400'lük paketler halinde bastırılacağı ve her bir sandık için bir paketin İlçe Seçim Kurulu'na gönderileceğinin düzenlendiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtiçinde her bir sandık bölgesinde seçmen sayısının 400, yurtdışında ise 700 olarak belirlendiğini açıklayan Güven, 400 seçmenin oy kullanacağı sandık için pusulaların 420'lik, 700 kişilik sandık için de 720'lik paketler halinde hazırlatılmasına karar verildiğini vurguladı. Güven, "Seçmen sayısı 400'ün altında bulunan sandıklara da yasa gereği standart paketler gönderilmiştir" dedi, tüm bu kararların partilerin YSK temsilcilerinin katılımı ile alındığının da altını çizdi.