159 Kuran kursu yetmezmiş

Kayıtlı 159 Kuran kursunun bulunduğu Kocaeli'nde müftü de "her mahalleye kuran kursu" projesi ile gündeme gelen CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen de daha fazla kuran kursuna ihtiyaç olduğunda ortaklaşıyorlar.

soL (HABER MERKEZİ) "Mahalle Evleri" projesi ile her mahalleye bir kuran kursu açmak istediklerini dile getiren CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, CHP İl Başkanı Rıdvan Alkan, İzmit Belediye Başkan Adayı Fikret Toker, Başiskele Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Çakar ile birlikte Kocaeli Müftüsü Hikmet Kutlu'yu ziyaret etti. Sirmen ziyaretinde müftüye Kuran kursları konusunda birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Sirmen Kocaeli'nde kuran kursu ihtiyacını "Bu konuda cami derneklerinden talep geldi. Mekan sıkıntısı çekildiğini bildirdi, böyle bir ihtiyacın varlığından bahsettiler. Biz de kayıtsız kalamazdık" şeklinde dile getirdi. Diğer yandan Müftü Kutlu Kocaeli genelinde 149 Kuran kursu bulunduğunu, kısa sürede 10 Kuran kursu daha açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi ve hemen ardından bunun başka Kuran kursu açılmayacağı anlamına gelmediğini belirtti.

159 Kuran kursunun bulunduğu Kocaeli'nde daha kaç sayıda kuran kursuna ihtiyaç olduğu ise belirtilmedi.