Körler, sağırlar birbirini ağırlar

Ünal Karakaş

Blog: Serbest Kürsü

7 Haziran öncesi CHP, MHP ve HDP'nin buluştuğu tek ortak nokta AKP'nin geriletilmesi, AKP karşıtlığı idi. 7 Haziran sonrası ise koalisyon görüşmeleri için tıfıl oğlan önce CHP sonra MHP ve HDP tarafından düzen siyasetine uygun olarak ağırlanmış olmalı ki sermaye tarafı ilk tur neticesinden gayet memnun.

Seçim öncesi AKPiçin halkların katili, israfın ve yolsuzluğun sembolü olduklarını söyleyenler seçim sonrasında ise bu havayı bir anda ülkenin istikrara kavuşması için koalisyon bağlamında fedakarlık göstermeye hazır olduklarına, ülkeyi hükümetsiz bırakmayacaklarına, gerekirse dönüşümlü başkanlık anlayışına ve koalisyon önerileri sonrasında dışardan destek verebileceklerine yönelik bir uzlaşı diline dönüştürdüler.

Düzen partilerinin kitlelere verdikleri sözler sonrası atılan adımlar ihanet havasına mı dönüşüyor demeye artık çok fazla gerek kalmadı.

İhanet belirgin olarak Yunanistan'ın borçlarını iyi niyet göstergesi olarak ‘Türkiye ödesin‘ cümlesi ile hala hatalarından ders almayan, Sovyet deneyimini okumayan, ezberciliğiyle iyi birşey yaptığını düşünenlerin AKP'yi ne kadar gerilettikleri açıkça ortada..

Doğru olan mücadele yöntemi emperyalizmin emekçilere biçtiği gömleği yırtıp atmaktır!

Neticede bir kez daha kapitalist-emperyalist kurumlar ile aralarındaki ölçü net bir şekilde görülmüş oldu.

Gezi’nin öğretileri ile Gezi’ye sırt dönen ve Gezi’yi yalnızca oy deposu olarak gören algının siyaseti açıktan belli oldu.

Öncesinde ‘sol‘ gösterip AKP'yi iktidar koltuğundan indirenler emperyalist planların gölgesinde restorasyona tıkırında devam ederek sağ vurmaya çoktan başladı.

AKP ise kaybetmiş olduğu tek başına iktidarlık dönemine rağmen devlet içinde bürokratlarını atamaya devam etmekte, işçi ve emekçilere yönelik saldırılarını sürdürmekte, düzen muhalefetinin restorasyona uygunluğu dolayısıyla Suriye'ye karşı savaş planları dahi hazırlamaktadır.

Böylesi bir ortamda komünistlerin görevi ise düzen partilerinin halka ihanet eden politikalarını ifşa etmek, masada kumar oynayanların maskelerini düşürmek, sosyalizmi inşa edecek örgütlü halkı yaratarak devrimci mücadeleyi yükseltmek olmalıdır.