Esad ülkeni ne hale getirdin?

Dursaliye Şahan

Blog: Serbest Kürsü

Putin Türkiye gündeminden çekilmemeye kararlı. Yumuşatma çabaları boşuna. Boğazdan füzelerle geçiş şovları filan parmak sallar gibi.

Köşelerden 3.dünya savaşı felaket senaryo çığlıkları atanlar da fazla bir şey bilmiyor. Bu adam niye böyle yapıyor gerçek sebebi muamma. Sadece uçak düştü meselesi olamaz.

Neyse bir senaryo da benden dinleyin eziyetine kalkışmayacağım.

Gözüm Hürriyet’e takıldı. Yazıklar olsun diyeceğim ama…

Neye yarar ki?

Başlık aynen şöyle:

“Esad ülkeni ne hale getirdin bak”

Efendim Şanlıurfa’da polis huzur operasyonu yapıyor ve bir mahalle baskınında 50 kadar Suriyeli kadın fuhuş yaparken tutuklanıyor.

Olay bu!

Hani dersiniz ki, bu güne kadar Türkiye’de hiç fuhuş ticareti yapılmamıştır. Hatta niyetlenenler bile vatandaşlıktan çıkarılmıştır.

Sanki bu ülkede genelev patroniçesi Matild Manukyan’a vergi rekortmeni olduğu için üstün hizmet madalyası filan da asla verilmemiştir.

Yılların gazetesi. Onca ekip. Bu kadar iddialı çıkışlar.

Ve sonuç?

Yerel gazete ağzından daha amatörce bir başlık.

Ey haber merkezinin değerli editörleri!

Üzerinde yaşadığınız Türkiye topraklarında genelevler bizzat devletin izni ile resmi olarak çalıştırılır.

Vergiye tabiidirler.

Hatta bildiğim kadarı ile artık orada çalışan kadınlar da sigortalı olmak durumundadırlar.

EĞİTİMDE ŞİDDET
İnönü Üniversitesi’nin düzenlediği Eğitimde Şiddet konulu öykü yarışması sonuçlandı.

Etkinliği organize eden Salim Durukoğlu yaptığı yazılı açıklamada; birincilik ödülünü “Çoban Çiçeği” isimli öyküsü ile Abidin Öztürk’ün, ikincilik ödülünü “Kırmızı” adlı öyküsüyle Mehmet Akif Duman, üçüncülük ödülünü “Büyük Ağrı’nın Küçük Efsanesi” öyküsü ile de Murat Yörük’ün, Mansiyon ödülünü ise “Defter” adlı öyküsü ile Mehmet Edemen’in aldığını belirtmiştir.

Eğitimde şiddetin ele alınması çok önemli. Çocuklarımıza barışı şimdi öğretemezsek büyüdüklerinde savaştan kurtulamayız.