Kumar oynama, şansa bırakma, aklını ve yüreğini dinle!

Cem Kaplan

Blog: Serbest Kürsü

Kimine göre fazla cesuruz kimine göre fazla tembel. Bazısı dönüp aferin şu komünistlere derken bazısı da bak sen şu allahsızlara belediye bile almışlar derken bu ülkede siyasetin nasıl yapılabilirliğini temsil etmenin vermiş olduğu huzur ve kararlılıkla mücadelesine devam ediyor komünistler ve onların partisi Komünist Parti.

Yıllardır seçmenin aklına yüreğine tercihlerin düzenin getirdiği bir oyun olduğunu anlatmaya çalıştık. Kimi zaman takdir edildik kimi zaman sizden bir halt olmaz dendi bize. Yıllardan geriye ise komünistlerin siyasi öngörüsü ve çelikten kurulu örgütsel birikimi kaldı. Az mıydı kimine göre? Azdı elbette çünkü bu düzeni alaşağı etmekti bizim hedefimiz, insanlığın kalıcı huzurunu ve yaşamsal rahatlığını görene dek bitmeyecekti bizim vazifemiz. Ama çok tu da aslında bunca pes etmiş sosyalizan eğilim gösteren bir siyasal birikime karşılık. Yıkmak için mücadele eden komünistleri yıkmak için mücadele eden koskoca bir düzen ve onun düzenden de aşağılık hale gelmiş temsilcileri vardı bu ülkede. Onlarla yıllardır göğüs gögüse çarpışmak her toplumsal olayda yaptığı öngörüleri ile geleceği okuyan komünistler için bunları temizlemek şart oldu denmesi de bundandır elbette. Lakin bununla ilgilenmek bir yerde dursun mesai harcamak bile bizim işimiz değildi çünkü halkın bilinci ve onların sosyalizm ile tanışacağı zamanı planlamak ve örgütlemekti bizim işimiz. Yeni projecikler değildi bizim idea mız bu düzeni sıfırlamak tı ve bundan ötürü idi komünistlerin çelikten örgüt yapısı, bundan ötürü idi siyasal duruşumuzun bugün sosyalizmi temsil eden tek adres oluşu.

Şimdi bize tercih edin diyorlar neyi mi? Barajı atlatın, Kürt emekçisini unutun 1 aylığına ilericilikten bahsetmeyin, oyları bölmeyin vs. Oysa siyasal partiler sadece taraftarlık algısı ile mi desteklenirdi yoksa ideolojik duruşları ile mi bunu unutu verdi herkes. Babadan CHP'li, dededen HDP'li gibi anlamlar yükleniyor artık koskoca ülkenin yönetim anlayışına. Bizler farklı bir şeyden bahsediyorduk oysa. Yeni eşit ve özgür bir düzenden, yaşamanın ağır yükünün altında kalmadan geleceğe bakılabilecek bir düzenden. Uzak mıydı? Ütopik miydi? Neyse neydi işte. Bu düzenin sıfırlanmasını istiyor muyduk yoksa bu düzenin iyileştirilmiş politikaları ile yaşamaya devam etmek mi istiyorduk?

Bizlerin devrimci iradesi yıllardır çark etmedi oraktan, çarktan, çekiçten, başaktan yana 100 yıla yakındır bu geleneğin sorumluluğu bu düzeni yıkmaktı ve bugünde bu devrimci birikim görevinin başındadır. Dost düşman böyle bilsin ki komünistler sosyalizme sahip çıkıyor hala…