AKP Suriye’ye dönük saldırganlığa son vermelidir

Barış Derneği

Blog: Serbest Kürsü

Genel seçim yaklaştıkça, AKP hükümetinin Suriye’ye yönelik saldırganlığında artış görülüyor.

Bilindiği gibi gerici çeteler son dönemde Suriye’deki askeri hareketliliklerini artırdı ve bazı yerleşimler bu gerici çetelerin eline geçti. Türkiye-Suriye sınırının yakınlarında bir Alevi katliamı yaşandı. Suriye’nin güneyinde de artan gerici hareketliliğe, Suudi Arabistan öncülüğünde yeni bir saldırı dalgasının eşlik etmesi olasılığı güçleniyor.

Gerici çetelerin saldırganlığında Türkiye hükümetinin ve silahlı kuvvetlerinin desteği olduğuna yönelik güçlü işaretler, Türkiye tarafından topçu desteğinin verildiği iddiaları kamuoyunun gündemine geliyor.

Öte yandan AKP hükümetinin seçim gündemine müdahale etmek için Suriye’ye askeri harekât düzenlemesi olasılığı da giderek artıyor.

Görünen o ki, siyaseten ciddi bir tıkanma noktasında olan AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye üzerinden kendilerine yeniden alan açma hevesindeler. Elbette bu hevesleri, ABD emperyalizminin planlarından bağımsız değildir.

AKP gericiliği ülkemizi bölgede felakete sürüklemektedir. Suriye’de Alevi katliamına verilen desteğin Türkiye’nin iç siyasetinde bir kıvılcım etkisi yaratması neredeyse kaçınılmazdır.

Barış Derneği halkımızı, gelişmeler konusunda uyanık olmaya, AKP saldırganlığının önünde engel oluşturmaya çağırmaktadır.

Barış Derneği