Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası yeni yıla hazır

Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası

Blog: Dünyayı Verelim Çocuklara

Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı "Sevdalı Bulut Kitaplığı'nın ardından ilk etkinliğini bu Cumartesi günü gerçekleştirdi.

Çocukların yeni yıl için kutlama kartları hazırladığı atölye sırasında, ebeveynler de Ar.Gör Osman Basit'in sunduğu "Erken Çocuklukta Cinsel Gelişim ve Eğitim" konulu seminere katıldılar.

Kumpanya, önümüzdeki yıl içindeki etkinliklerini çocuklar için düzenli yapılan atölyelerin yanı sıra, ebeveyn buluşmalarıyla da sürdürecek.

Ocak ayı için belirlenen Çocuk Kumpanyası takvimi şöyle;

(4-7 yaş) Drama Atölyesi
Atölye Başlangıç Tarihi: 10 Ocak Cumartesi saat 11.00
Atölye Süresi: 3 Ay/12 Oturum
Atölyemiz 20 çocukla sınırlandırılacaktır.
Drama tekniğiyle gerçekleşen atölyemiz her hafta konsantrasyon, duyular, güven, iletişim, yorumlama, ilişkilendirme gibi farklı bir gelişim başlığında canlandırmalar ve oyunlarla okul öncesi gelişime katkıda bulunmayı planlıyor.

(7-12 yaş) Günlük Atölyeler- Bilim ve Aydınlanma Etkinlikleri
Her Cumartesi Saat: 13.00
Atölye Süresi: 1 saat 30 dk.
Atölyemiz 15 çocukla sınırlandırılacaktır.

10 Ocak- Gökyüzünde Neler Var?
Yaklaşık elli yıl önce ilk kez kendi gezegeninin dışına çıkan insanlık artık daha büyük adımlar atmak ve derin uzayı keşfetmek istiyor. Peki, bizim yuvamız dediğimiz Dünya gezegenini ne kadar tanıyoruz? Uydumuz Ay nereden geldi? Atölyemizde sorulara çocuklarla birlikte yanıt üretiyoruz.

17 Ocak- Evrim Macerası
Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Kimler geldi? Kimler geçti? 120 milyon yılda canlılık nasıl değişti? Dünya üzerindeki farklı canlıların nasıl ortaya çıktığını araştırıyor ve sorguluyoruz. Bütün bu soruların cevabını hep birlikte arıyoruz. 120 milyon yıl öncesine yolculuk ediyoruz. İlk ortaya çıkan canlıyı, sudan karaya geçişi, karadan havaya geçişi merak edenler için uygulamalı akılcı ve bilimsel bir maceraya çıkıyoruz.

24 Ocak- Jeolojik Zaman Saati
Güneş sisteminin ilk zamanlarından beri, gezegenimizin yaşadığı süreyi bir saate indirsek ne olurdu? İlk ve son dakikalarda neler yaşandı? Gezegenimizin 4,5
milyar yıllık yaşamına birlikte tanık oluyoruz.

31 Ocak- Geziye çıkıyoruz
Dünyayı keşfedip, canlıların oluşumunu öğrendikten sonra yaşlı gezegenimizin macerasını MTA Müzesi'nde somutluyoruz. Dokunarak,
görerek, izleyerek dünyamızın serüvenine eşlik ediyoruz.

Ebeveyn Buluşması-II:
17 Ocak Cumartesi saat 11.00 “Çocuk ve İletişim” Sunum: Arş. Gör. Osman BASİT

Atölyelere kayıt ve iletişim için “Sevdalı Bulut Kitaplığı” ve “Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası” Facebook sayfalarından ya da doğrudan Ankara NHKM aracılığıyla başvuru yapılabiliyor.