Fidel: “Adalet savaşını sürdürmek için yaşayacağız!”

Venezuela devlet başkanı Hugo Chavez pazartesi günü sabahın erken saatlerinde kanser tedavisi için bulunduğu Küba’dan ülkesi Venezuela’ya döndü. Emperyalist medyanın felaket tellallığına inat iyileşmeye devam eden Chavez’i dostu Fidel bir mektupla uğurladı. Aynı inadın bir başka sembolü olan Fidel’in mektubunu BizimAmerika okurları için çevirdik…

Sevgili Hugo,

Amerika’nın bu denli sevdiğin o toprak parçasına ve seni bu denli destekleyen kardeş halkımıza geri dönebildiğin için son derece mutluyum.

Bu amaca ulaşabilmek için uzun ve eziyetli bir bekleyiş, senin hayret uyandırıcı fiziksel direnme kapasiten ve bir doktorlar ekibinin kendisini eksiksiz şekilde bu amaca vakfetmesi gerekti.

En yakın aile üyelerinin, devrimci liderliğin parçası olan meslektaşlarının, senin tarafından yeniden silahlandırılıp donatılan Bolivarcı Silahlı Kuvvetlerin ve desteklerini göstermiş olan dünyanın cesur insanlarının yenilmez bağlılığına değinmemek tam anlamıyla haksızlık olur.

Coşkulu ve sarsılmaz destek gösterileriyle seni her gün selamlamış olan Venezuela halkının sana sunduğu nefes de özel bir değiniyi hak ediyor. Venezuela’ya yaptığın bu kutlu dönüşü bu nefese borçluyuz.

Acı ve özverinin damgasını vurduğu o zor günlerde hayatla ilgili çok şey öğrendin, Hugo. Artık seninle ilgili her gün bilgi alma ayrıcalığını kaybettiğimize göre, yıllardır başvurduğumuz yazışma yöntemine geri döneceğiz.

Her zaman için insanoğlu adına bilinçle ve alçakgönüllülükle verdiğimiz adalet savaşını sürdürmek için yaşayacağız. İnsanlığın içinden geçtiğimiz en kritik çağında bize yaşayacak daha kaç yıl, ay, gün ya da saat kalmıştır diye korkuya kapılmayacağız.

Halkımız ki senin de halkındır bu mesajla Venezuela’ya döndüğünü yarın öğrenecek. Faşist grupların Bolivarcı devrim sürecine karşı kötücül eylemlerinden bir başkasını planlamasına olanak tanımamak için her şeyin büyük bir gizlilikle yapılması gerekti.

Sosyalist kamp çöküp SSCB çözüldüğünde, emperyalizm bilediği bıçağıyla Küba Devrimi’ni kanda boğmak istedi. Bölünmüş Amerika’nın görece küçük ülkelerinden biri olan Venezuela bunu engelleyebildi. Zaman kısıtlaması nedeniyle Venezuela’nın büyük ekonomik ve sosyal programlarının yanı sıra, şimdiye dek yardım elini uzattığı Antillerdeki, Orta ve Güney Amerika’daki sayısız ülkeye değinmiyorum. Bu nedenledir ki dünyanın tüm dürüst insanları “Chavez’in sağlığını ve Chavez haberlerini” yakından takip etti.

Zafere kadar daima!
Seni en güçlü şekilde kucaklarım!

Fidel Castro Ruz
20.35
17 Şubat 2013