Tek bacaklı yılan obez mi?

Çin Halk Cumhuriyeti'nde bir kadın tarafından öldürüldüğü iddia edilen "tek ayaklı" yılana basınımız büyük ilgi gösterdi. Ancak bilim insanları fotoğrafı inandırıcı bulmadılar.

Gece garip bir ses duyuyorsunuz, uykudan kalkıyorsunuz. İlk şaşkınlığınızdan sonra duvara tırmanan bir hayvan görüyor ve hemen sonra bunun bir yılan olduğunu fark ederek onu terlikle öldürüyorsunuz. Ancak bu yılan türünün ilk örneği olarak tek ayaklı bir yılandır. Panik içinde öldürdüğünüz yılanın çok özel bir sürüngen olduğunu kavrayıp onu alkolün içinde korumaya alıyorsunuz. Sonra gelsin medya mensupları, yazsın öykülerini...

Daha neler göreceğiz Çin'de ekolojik felaketin yeni kanıtı Şoke eden yılan gibi başlıklarla (şaibeli haber rekortmeni The Sun'dan çıkarak) bütün dünya basınında yer alan tek ayaklı, daha doğrusu tek pençeli yılana otopsi yapılacağı iddia edilirken, birçok bilim insanından fotoğrafın "kuşku" verici olduğuna ilişkin tepkiler gelmeye başladı.

Fotoğrafın hileli olabileceği de ileri sürülürken, çok sayıda bilim insanı "kesin konuşamayız" dedikten sonra yılanın çok büyük olasılıkla bir başka sürüngeni yuttuktan sonra sindirme sorunu çekerken öldürüldüğü düşüncesinde. Bazı gazetelerde "tersinden evrim" olarak nitelenen ayağın fazlasıyla gelişmiş olduğuna vurgu yapan bilim insanları, böyle bir türün ortaya çıkamayacağını da ekleyerek, "tek bacağın işlevsel bir açıklaması yok" diyorlar.

Şimdi merak edilen, "dünyanın sonu geliyor" tadında yapılan haberlerin işin aslının ortaya çıkışından sonra da aynı heyecanla verilip verilmeyeceği...
soL - Haber Merkezi