Sınava kelepçeyle geldi, Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazandı

Direniş eylemlerine katıldığı gerekçesi ile tutuklanan Erdal Kozan, kelepçeli olarak getirildiği üniversite sınavında Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazandı.

18 Haziran tarihinde Ankara'da 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, yaklaşık 30 kişi ile birlikte Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesi ile gözaltına alınan Erdal Kozan, kelepçeli olarak getirildiği üniversite sınavında Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazandı.

Ailesi ile yaşadığı evden sabaha karşı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Kozan, gözaltına alınmadan yaklaşık bir hafta önce girdiği Yüksek Öğretim Giriş Sınavı'nda (YGS) ilk 20 bine girmişti.

'Örgütü siz mi seçiyorsunuz yoksa biz mi beğeniyoruz?'

Tutuklandığı mahkemeye çıkartıldığında hakime sorduğu "Arama kararında 9 örgüt var. Hangi örgüt üyesi olduğumuz belirtilmemiş. Örgütü siz mi seçiyorsunuz yoksa biz mi beğeniyoruz ?" sorusu ile özellikle sosyal medyada gündem oluşturan Kozan, sınav sonucunda Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazandı.

Halen Ankara Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kozan, kazandığı bölümde devam zorunluluğu olduğu için tutukluluk halinin devam etmesi halinde, okuluna kayıt yaptırıp dondurmak zorunda kalacak ve tutuklu bulunduğu süre boyunca eğitim hakkından mahrum kalacak.