Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde evrim kitaplığı açılıyor

ÜKD Evrim Sürüyor Çalışma Grubu’nun bir süredir yürüttüğü “Evrim Kitaplığı” kurma girişimi verilen desteklerle hayata geçiyor. Şimdiye kadar toplanan yaklaşık 80 kitap İstanbul’daki NHKM Kütüphanesi’nde evrim rafında kullanıma açılacak.

Üniversite Konseyleri Derneği "Evrim Sürüyor Çalışma Grubu"nun bir süredir yürüttüğü "Evrim Kitaplığı" kurma girişimi verilen desteklerle hayata geçiyor.

ÜKD Evrim Sürüyor Çalışma Grubu tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde evrim kitaplığı oluşturması amaçlanırken, bunun "toplumun bilimsel bilgiye ulaşmasının ve bilimsel düşünce becerileri kazanmasının bir aracı olacağı" belirtiliyor.

Mevcut tablonun kabullenilmemesi gerektiğini belirten ÜKD Evrim Sürüyor Çalışma Grubu çalışmanın amacı olarak "okullara evrimi, bilimi taşıyacağız. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, yurttaşlar olarak bizler de evrimi öğreneceğiz, anlayacağız, anlatacağız evrim kitaplarını elden ele dolaştıracağız" diyor.

Çalışma grubunun çağrısının ardından hedeflenen kitaplık kimi bireysel, kimi yayın evleri üzerinden yapılan bağışlarla oluşturuldu. Turan Dursun internet sitesi 30 kitap ile verdiği desteği “ancak aydınlanma ile toplumsal ilerleme gerçekleşir bunun için daha fazla okumalı, daha fazla tartışmalıyız” biçiminde açıklıyor. Kitaplığın yapılacak bağışlar ile zenginleşmeye devam etmesi bekleniyor.

Yaklaşık 80 kitap toplandı
Şu ana kadar toplanan evrim ile ilgili yaklaşık 80 kitap İstanbul’daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde evrim rafında kullanıma açılacak. Kitaplıkta evrim ile ilgili akademik kitaplardan yetişkinlere ve çocuklara uygun popüler bilim kitaplarına çeşitli kitaplar bulunuyor. Ayrıca Nazım Hikmet Kütüphanesi Kataloğu’nda internet üzerinden tarama yapılabiliyor. Kadıköy Sanatçılar Sokağı’nda bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren kütüphane hafta içi ve hafta sonu kullanıma açık.

(soL - Haber Merkezi)