Eğitim Sen’e erişim engellendi!

Eğitim Sen’in internet adresi www.egitimsen.org.tr’ye erişim bugün saat 09.40 itibariyle mahkeme kararıyla engellendi.

soL (HABER MERKEZİ) Eğitim Sen'in internet adresine "Harun Yahya" olarak bilinen Adnan Oktar'ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendi.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Genel Merkeze konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı. Bozgeyik, bugün sabah saat 09.40'dan itibaren Eğitim Sen'in web sitesine www.egitimsen.org.tr girenlerin son dönemde sıkça karşılaştığı "Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir" ifadesini gördüğünü belirterek, "bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı yapılmıştır" dedi.

Eğitim Sen'in daha önce "Adnan hocacılar" tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen "Yaradılış Atlası" ile ilgili olarak yaptığı açıklama nedeniyle internet adresinin kapatıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu nedenden sitenin kapatılmış olmasının her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaştığına işaret eden Bozgeyik, "Bunun son örneği Eğitim Sen'in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur. Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Bozgeyik, internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimlerin başlatıldığını bildirdi.