Domuz gribi Türkiye’de

ABD’den İstanbul’a gelen bir kişide domuz gribi olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu kişinin ABD vatandaşı olduğunu ve ailesiyle birlikte izole edildiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ABD'den Türkiye'ye gelen bir turistte domuz gribi olduğu belirlendi. Söz konusu turist, Haseki Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Hastane çalışanları ve hastanenin çevresindekiler maske takıyor.

Atatürk havalimanı'nda bulunan termal kamerada yüksek ateşi olduğu fark edilen turist üzerinde Ulusal Grip Referans Laboratuvarı'nda yapılan tetkikler sonucu bu kişide Influenza A/H1N1 domuz gribi virüsü bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Akdağ, açıklamada şunları kaydetti: "ABD'den Türkiye'ye gelen bir kişide, Atatürk Havalimanı'nda termal kameralarla yüksek ateş tespit edilmiş, bunun üzerine hareket geçilmiştir. Bu kişide Domuz Gribi tespit edilmiştir.

Hasta ABD vatandaşıdır. Yakınlarıyla birlikte izole edilmiş ve kimseyle teması olmamıştır. Bakanlığımız tarafından tüm tedbirler alınmıştır.

Hasta ile aynı uçakta yolculuk eden kişilerin listesi yapıldı. Temas etmiş olduğu düşünülen kişiler yakından izleniyor, bu kişilere koruyucu ilaç veriliyor.

Bakanlığımız ülkemiz giriş kapılarında aldığı tedbirleri hassasiyetle sürdürüyor. Herhangi bir vakanın ülke içine girip, toplumda bir çok kişiye hastalığı bulaştırıp tespit edilmesi çok daha farklı bir durum oluştururdu. Girmeden tespit edilmesi ise bize fırsat vermektedir. Amacımız domuz gribi olan kişiden, bu hastalığın başka bir kişiye bulaşmasını engelleyerek, yayılmanın hızını kesmektir."