Devlet sitelerine siber saldırı

ABD'deki bazı bakanlık ve devlet kuruluşlarının sitelerinin internet saldırılarıyla günlerce bloke edildiği bildirildi.

soL (DIŞ HABERLER) 4 Temmuzda başlayan internet saldırılarında Hazine Bakanlığı, Gizli Servis, Federal Ticaret Komisyonu ve Ulaştırma Bakanlığı ile siber suçlarla mücadele eden bazı kurumların internet siteleri hedeflendi.

Yetkililer, saldırılar sonucu söz konusu sitelerin hafta sonu ve dün akşam saatlerine kadar kısmen veya tamamen kullanılamadığını söyledi.

Bu tür saldırılar, çeşitli programlarla denetimi ele geçirilen ve "zombi" adı verilen binlerce bilgisayarın internet üzerinden belli bir adrese yönlendirilerek yapılıyor. Böylece o adresteki siteye erişimi imkansız hale getiriliyor. Bu tür saldırılar, genellikle birkaç saat ile 1-2 gün sürebiliyor.

Güney Kore'de benzer saldırı
Güney Kore'deki bazı devlet kuruluşlarının internet siteleri de dün akşamdan itibaren saldırıların hedefi oldu.

Devlet kuruluşu Kore Enformasyon Güvenliği Ajansı, saldırılarda Cumhurbaşkanlığına ait "Blue House", Savunma Bakanlığı, Parlemento, Shinhan Bank, Kore Exchange Bank ve ülkedeki en büyük internet portalı "Naver"in internet sitelerinin çalışmasının dün akşamdan itibaren durduğunu veya ancak kısmen çalışabildiğini, bugün sabah saatlerinde de mevcut durumun devam ettiğini bildirdi.

Ajans yetkilileri, sorunun çok sayıda bilgisayarın aynı anda bu sitelere bağlanmaya çalışmasından kaynaklandığını belirterek, saldırıların ABD'dekilerle benzer özellik taşıdığını kaydetti.