869 türün nesli tükendi

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği bir rapor hazırlayarak ekonomik etkinliklerin yol açtığı zarara ve "mali çevre" ile "doğal çevre" arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Uluslararası Doğayı Koruma Birliği, hazırladığı raporla Dünya kamuoyunun dikkatini başka bir can alıcı konuya çekmeye çalışıyor.

Raporda, 16.928 türün tükenme tehlikesi altında olduğu bu türler içinde karada ve suda yaşayabilen türlerin üçte biri, kuş türlerinin sekizde biri ve memelilerin yaklaşık dörtte biri bulunduğu belirtiliyor.

1500 yılından itibaren 869 türün nesli yok olduğu ve 290 türün ise tükenmek üzere olduğu belirtilen raporda, ekonomik etkinliklerin yol açtığı zarara ve "mali çevre" ile "doğal çevre" arasındaki bağlantıya dikkat çekiliyor.

Raporu hazırlayan Jean-Christophe Vie yaptığı açıklamada, "durumun ekonomik krizden veya bankacılık krizinden daha vahim olduğunu" belirterek "bir sanayi dalını kaybedebilirsiniz ve yerine yenisini kurabilirsiniz. Ancak doğada kaybettiğinizde, yerine yenisini koyamazsınız" diye konuştu.

Raporu okumak için tıklayabilirsiniz.