Kemal Okuyan'la haftalık röportajlarda bu hafta 29 Ekim'i konuştuk. Okuyan, "1923’le hesaplaşıyorlar, cumhuriyetle hesaplaşıyorlar ve devrim fikrinin bir bütün olarak meşruiyetini ortadan kaldırmak istiyorlar. Yol arkadaşları 1923’ü tepeden inme olarak itham eden liberallerdi, şimdi bu ittifak bozulmuş gibi duruyor ama onlar birbirlerinden tamamen kopamazlar.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, bugünden itibaren her pazartesi soL'un sorularını yanıtlayacak. Bugünkü röportaj Erdoğan'ın McKinsey çıkışının anlamı üzerine. Okuyan'a göre Erdoğan bu süreçte kendisini temize çıkarmak için gerektiğinde bürokratlarla, patronlarla ve hatta devletle kavga eden bir görüntü sergiliyor. McKinsey çıkışını da böyle yorumlamak gerekiyor:
Kemal Okuyan haftalık değerlendirmelerinde bu hafta ABD'li papaz Brunson'un geçtiğimiz günlerde salıverilmesi olayıyla ilgili soL'un sorularını yanıtladı. Okuyan, AKP'nin önümüzdeki dönem dış politikayla ilgili manevralarını da "Pazarlıkların, şantajın riskler yarattığı bir alana girildi, mecburen daha dengeli gidecekler" sözleriyle değerlendirdi.