İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok ilçedeki çok sayıda adrese sabahın ilk saatlerinde (YDG-H operasyonu düzenledi. Operasyona özel harekat polislerinin yanı sıra çevik kuvvet polisleri de katıldı. Operasyonlar devam ediyor.
Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin 2'ncisi için başvurular başladı.
Konusunun "serbest" olarak duyurulduğu bu yılki ödüle katılacak eserlerde, Halit Çelenk'in yaşamı, eserleri, mesleki ve yaşam mücadelesi, fikirleri ile hukuk veya toplumsal ilişkiler bağlantısının kurulması esas alınacak.
Devrimci Husi Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, İsviçre'deki barış görüşmelerinin süresiz olarak durdurulduğunu duyurdu. Husilerin bu adımı atma sebeplerinin Yemen'deki ateşkes ihlalleri olduğu belirtiliyor.
Suudi Arabistan'ın ateşkese uymadığı ve hava saldırılarını sürdürdüğü duyurulurken, Suudi destekli Mansur Hadi yanlılarının da ateşkese uymadıkları biliniyor.
Suudi Arabistan'ın sponsorluğunda Riyad'da bir araya gelen "Suriye muhalefeti" temsilcileri arasında çatlak ortaya çıktı.
Toplantıya davet edilen El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam, sahadaki "devrimci gruplara" yeterli ağırlık verilmediği ve "Suriye halkının Müslüman kimliği tanınmadığı" için konferanstan çekildi.
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden ancak naaşı henüz bulunabilen Suphi Nejat Ağırnaslı için Kobani'de cenaze töreni yapıldı.
Ağırnaslı'nın cenazesi Kobani'de defnedilecek.
NAAŞI HENÜZ BULUNDU
Ağırnaslı'nın babası Hikmet Hacun, geçtiğimiz günlerde naaşın bulunduğunu duyurmuştu.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sokağa çıkma yasaklarına karşı 29 Aralık’ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.
AKP'nin son dönemde en çok öne çıkan yazarlarından biri olan Cem Küçük, bugünkü köşe yazısında "Bu yola her sonucu kabullenerek çıktım" dedi.
Can Dündar, Ahmet Hakan ve Deniz Ülke Arıboğan'ı hedef alan Küçük, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Le Monde gazetesine açıklamalarda bulunan Cemil Bayık, yaşanan son sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mısır'da Müslüman Kardeşler'in (İhvan) sözcüsünün görevden alınmasıyla başlayan örgüt içi gerilim sürüyor.
Middle East Eye'a (MEE) konuşan İhvan kaynakları, sözcü Muhammed Muntasır ve diğer üç üyenin, devlet baskısına rağmen örgütün ana çizgisi olan "kademeli reform" programına karşı çıktıklarını söyledi.
25 Eylül 1964 doğumlu lise öğrencisi Erdal Eren 13 Aralık 1980'de, işlemediği mahkemece bilinen bir suçtan dolayı, yaşı büyütülerek 17 yaşında idam edildi. Olayın gerçekleştiği 2 Şubat 1980 tarihinde Erdal Eren 16 yaşını bile bitirmemişti.
Erdal Eren’in idamı öncesi ailesine yazdığı mektubunu, aramızdan ayrılışının 35. yılında soL okurlarına sunuyoruz:
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME her cuma olduğu gibi yarın da, meydanlarda, caddelerde, iskele ve duraklarda, Komünist Parti bürolarında, Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde okurla buluşacak.
GÜNCELLEME
Çise Atalay, bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Gaziantep'te Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin evlerinde, Abdullah Öcalan'ın kitaplarının yanı sıra gazeteciler Hasan Cemal'in iki, Tuğçe Tatari'nin de bir kitabı çıktı. Gaziantep 3.
HDP'nin, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Meclis Araştırması açılması bugün gündeme alınması önerisi reddedildi. Genel Kurul'da HDP sıralarından kendisine 'makul Kürt' denerek sataşılması üzerine AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Makul Kürt'üm" dedi.
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü sokağa giren silahlı iki kişinin ihbarla takibe alındıkları ortaya çıktı.