Meğer bizim polisler, o puşiyi konuşturmuş!

Çok biliniyor ama, cuk oturduğu için bu fıkrayı anlatmam lazım:

Çeşitli ülkelerin polis teşkilatlarının yeteneklerini kıyaslamak için yarışma düzenlenir. Afrika’da bir ormana götülür Türk, İngiliz ve Alman polis ekipleri. Bir aslan kafesten çıkarılıp ormana salınır, ekipler 24 saat sonra aslanın peşine düşerler. Ve fakat, bir türlü yakalamayı beceremezler. Önce Alman, sonra İngiliz ekip pes eder, “yok” derler, “yakalayamadık.” Türk ekibi ise azimlidir, pes etmez. Günler sonra, elinde bir kafeste bir maymunla çıkar gelir. Herkes şaşkın anlamaya çalışırken, Türk ekibinin başındaki amirin maymuna “Konuş ulan” demesiyle maymun “Abi vallahi ben aslanım, şerefsizim ben aslanım” der.

Nerden çıktı şimdi bu demeyin... 2 yıl içeride tutulduktan sonra tahliye edilen Cihan Kırmızıgül hakkında, beklenmedik ve sinir bozucu biçimde, 11 yıl 3 ay hapis cezası kararı verilince, birileri yine “olay puşi değil” yaygarası başlattı.

Malûm, dava kamuoyunca “puşi davası” olarak biliniyor. Çünkü Kağıthane’de bir grup, BİM’e molotof kokteyli attıktan sonra polis ekipleri bir otobüs durağı yakınında Cihan Kırmızıgül’ü gözaltına aldığında, Cihan’ı ele veren ayrıntı beline taktığı “puşi”. Bu yüzden öteden beri bu davaya “Herkes puşi takıyor, suç kanıtı mı yani puşi takmak” diye itiraz ediliyordu.

Fıkrayı niye anlattım... 2 yıl yargılanıp tahliye edilmiş Cihan’a 11 yıl 3 ay hapis cezası verilince, davayı biraz daha yakından incelemeye karar verdim.

Ve iddianamede (No: 2010/167), aslında hepimizin nasıl yanıldığını ortaya koyan o ifadelere rastladım. “Herkes puşi takıyor, suç kanıtı mı yani puşi takmak” diyen hepimiz, Türk polisinin yeteneklerini küçümsemiş, fena halde faka basmışız!

İddianamenin 1. kısmında olay anlatılırken şöyle deniliyor:

“Şüphelinin üst aramasından elde edilen puşi tabir edilen bez parçasının yapılan incelemesinde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne müzahir kitle tarafından gerçekleştirilen molotof kokteylli korsan gösteri, araç kundaklama vb. eylemlerde şüphelilerin tanınmamak için yüzlerini kapatmakta kullandıkları puşi olduğu...”

Yaa... Polis puşiyi incelemiş, bu puşinin “o puşi”, eylemlerde “teröristlerin yüzlerini kapattıkları puşi” olduğunu anlamış.

“Yahu nasıl anlar, puşi puşiye benzer” demeyin.

Türk polisi bu... Konuşturmuştur puşiyi!

[email protected]